Verhalend Zutphens landschap op het doek

Kunstkameraden aan de kade

Verhalend Zutphens landschap op het doek

maart 2, 2023 Uncategorized 0

Het Contact Zutphen-Warnsveld
wo 1 mrt, 16:35
ZUTPHEN – De dansende lichtheid van de lente, het strijklicht dat valt over koeienruggen of voorbijtrekkende waaierwolken op de vlucht voor naderend onweer: dat is de schilderkunst van Bert Strijbos. Zijn werken ontstaan ter plekke -‘en plein air’- in de natuur en volgen het ritme van de seizoenen. Van 3 t/m 5 maart zijn de \werken van Strijbos te bewonderen in gelegenheidsgalerie ArtCore in Zutphen.

Vanaf het moment dat Strijbos in Zutphen neerstreek, is de Hanzestad en haar omgeving een geliefd thema voor zijn schilderkunst. Vooral het landschap rond de IJssel en de Berkel spelen een centrale rol in zijn werken. De eerste penseelstreken worden steevast in de buitenlucht gezet: Strijbos schildert het landschap zoals het zich op dat moment – en vaak de uren daarna- aan hem voordoet. Met oog voor detail ontstaan levendige natuurtaferelen; met bewegingen van licht en diepte.

De expositie van Bert Strijbos is op vrijdag 3 maart van 17.00 uur tot 21.00 uur te bewonderen. Op zaterdag 4 en zondag 5 maart is de galerie van 12.00 uur tot 17.00 uur geopend. Iedereen is op een van deze dagen van harte welkom in galerie ArtCore aan de Marspoortstraat 1 in Zutphen. Bert Strijbos zal persoonlijk aanwezig zijn om zijn werken toe te lichten. Kijk voor meer informatie op www.artcorezutphen.nl.